U bevindt zich hier : Startpagina » Activiteiten in de regio

Activiteiten in de regio

De omgeving leent zich in het bijzonder voor wandelen, fietsen en speciaal voor de waterrecreatie. De accommodatie ligt dichtbij het Vollenhovermeer, de historische stadjes Blokzijl en Vollenhove, het Nationaal Park Weerribben-Wieden, de Beulakerwiede en Giethoorn en is daardoor uitermate geschikt voor gasten die op of langs het water willen vertoeven.

Er zijn arrangementen gemaakt met een rederij van een rondvaartboot, met verhuurbedrijven van zeilboten, van kano's en van fietsen. Het is mogelijk om rondom de accommodatie outdoor activiteiten zoals boogschieten of klimmen te organiseren. Ook kan er heerlijk gevaren worden met de elektrische sloepen van de Ottervloot, 

Vanuit Blokzijl kunnen gasten opstappen op een van de schepen van de bruine vloot. Wandelen kan over het Vuurtorenpad; een wandelroute die vlak langs de accommodatie loopt. Er kan ook gewandeld worden over de dijken, waar men een prachtig uitzicht heeft op de natuur, of in het Voorterbos, Waterloopbos, Kuinderbos of in de Weerribben.

In de winter kan in de omgeving prachtig geschaatst worden. In strenge winters wordt de Merentocht gereden.

De accommodatie is het gehele jaar geopend. Dagtochtjes kunnen gemaakt worden naar de orchideeënhoeve, de historische stadjes Blokzijl en Vollenhove, Giethoorn, Urk, Lemmer of de Bataviawerf en Bataviastad. In de directe omgeving vindt u een wijngaard, een lavendelkwekerij, een galerie voor Afrikaanse kunst, een salon voor sportmassage, fruitbedrijven en de nostalgische boerderij 'Op den Akker'. 


De Orchideeƫn Hoeve
De Orchideeën Hoeve, een wereld vol kleur en fleur! Al duizenden bezoekers hebben zich verwon...
Lees meer
Poldernostalgie Op d'n Akker
Bij Op d'n Akker poldernostalgie in Nagele, Flevoland, vindt u het authentieke boerenleven uit de 50...
Lees meer
Viva Lavandula
Bij  Viva Lavandula staat ontspanning en recreatie in een landelijke  sfeer centraal. Te...
Lees meer
Weerribben
De Wieden en De Weerribben vormen samen het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Dit waterrijke natuur...
Lees meer