Bekijk activiteiten in de regio

De omgeving van de Vuurtoren leent zich in het bijzonder voor wandelen, fietsen, schaatsen en speciaal voor de waterrecreatie. De accommodatie ligt dichtbij het Vollenhovermeer, de historische stadjes Blokzijl en Vollenhove, het Nationaal Park Weerribben-Wieden, de Beulakerwiede en Giethoorn en is daardoor uitermate geschikt voor gasten die op of langs het water willen vertoeven. Hieronder een overzicht van de mogelijkheden in de regio.

Groepsaccommodatie de Vuurtoren is het gehele jaar geopend. Dagtochtjes kunnen gemaakt worden naar de Orchideeënhoeve, de historische stadjes Blokzijl en Vollenhove, Giethoorn, Urk, Lemmer of de Bataviawerf en Bataviastad. In de directe omgeving vindt u een wijngaard, een likeurstokerij, een galerie voor Afrikaanse kunst, een salon voor sportmassage, fruitbedrijven en de nostalgische boerderij ‘Op den Akker’.

Weerribben

Weerribben

De Wieden en De Weerribben vormen samen het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Dit waterrijke natuurgebied in de Kop van Overijssel omvat meren en kolkjes, uitgestrekte rietlanden, langzaam dichtgroeiende sloten en geheimzinnige moerasbossen. Bijzondere bewoners als de otter en zwarte stern vinden een plek in de gevarieerde begroeiing. >> http://www.np-weerribbenwieden.nl/

Orchideeën hoeve

Orchideeën hoeve

De Orchideeën Hoeve, een wereld vol kleur en fleur! Al duizenden bezoekers hebben zich verwonderd over de wonderen van de natuur. Niet zo vreemd, want de Orchideeën Hoeve biedt onderdak aan een wereld vol kleur en fleur. Op een natuurlijke manier huisvesten wij de meest spraakmakende parels van de natuur, namelijk orchideeën en vlinders in de vlindertuin, samen goed voor meer dan 3000 soorten. Maar er is nog veel meer! Zo zijn er in de Vlinder Vallei met tropische vissen, tropische planten, reptielen en vijvers met koikarpers. >> http://www.orchideeenhoeve.nl/

Blokzijl

Blokzijl

Blokzijl, een voormalig Zuiderzee-havenstadje in de Kop van Overijssel met zo’n 1300 inwoners, ontstond in de 16de eeuw. Er werd toen in het kanaal van het dorpje Muggenbeet naar de Zuiderzee een ‘sijl’ (sluis) aangelegd. Schepen van de VOC voeren af en aan. Het pitoreske, historische centrum is bewaard gebleven. In de zomer vaart Blokzijl wel bij de watersport. In de winter is Blokzijl een uitstekend opstartpunt voor een schaatstocht. >> http://www.blokzijl.nl

Wijngaard Maronesse

Wijngaard Maronesse

Een wijngaard in Nederland, kan dat? Sinds 2004 is wijngaard Maronesse uit Marknesse in de Noordoostpolder bezig met het produceren van wijn van de eigen Wijngaard. U kunt bij Maronesse terecht voor rondleidingen en wijnproeverijen van Hollandse wijnen. Tijdens de rondleiding neemt de wijngaardenier u mee door de wijnmakerij, en naar de barriquekelder waar de rode wijnen liggen te rijpen op eikenhouten vaten. >> http://www.maronesse.nl

Fruitbedrijf en Likeurstokerij Verhage

Fruitbedrijf en Likeurstokerij Verhage

Leuke frisse en interessante excursie over het reilen en zeilen van een stokerij en het naastgelegen fruitbedrijf, met boeiende uitleg van Piet Verhage die zijn bedrijf zeer geschikt maakt voor groepsbezoek met een fantastische ontvangstruimte. >> http://www.verhagefruit.nl

Surfstrand Vollenhovermeer

Voor de ietwat sportievere watersporter is het surfstrand aan het Vollenhovermeer een aanrader. In de zomer kan hier ook gezwommen worden.

Zwembaden

In de regio zijn veel zowel overdekte- als openluchtzwembaden te vinden: Vollenhove, Blokzijl, Steenwijk, Kampen en Emmeloord.

Botenverhuur Giethoorn en Weerribben

Botenverhuur Giethoorn en Weerribben

De Weerribben en Giethoorn lenen zich uitstekend voor een boottocht. Dit kan van een punterboot, kano of fluisterboot tot rondvaartboot of schip. Er varen verschillende schepen vanuit Blokzijl, Vollenhove en Giethoorn, waar de gasten kunnen opstappen. In overleg kunnen wij de verhuur van deze zaken regelen.

Bataviastad

Op 45 kilometer afstand ligt Bataviastad in Lelystad. Batavia Stad Fashion Outlet is slim shoppen in stijl, want elke modeliefhebber kan zich bij ons te goed doen in de ruim 100 winkels die standaard 30 – 70% korting geven op hun collecties. Je vindt hier meer dan 250 grote modemerken; van fashion tot sport, van business suits tot lingerie, van schoenen tot parfum en van chocolade tot interieur. >> http://www.bataviastad.nl/

Gastsprekers

Gastsprekers

De eigenaar zelf vertelt over de omgeving en het verhaal van de vuurtoren. Eva Vriend over haar boek over de selectie van de eerste bewoners van de polder.
Andere gastsprekers kunnen ook via ons geregeld worden.

Kookworkshop voor mannen

Kookworkshop voor mannen

Hoezo kunnen mannen niet koken? Aan de hand van onze chefkok zal het tegendeel bewezen worden! Wij bieden een kookworkshop aan speciaal voor mannen in onze eigen professionele keuken.

Bierproeverij Scheldebrouwerij

Bierproeverij Scheldebrouwerij

De Scheldebrouwerij is één van de weinige brouwerijen waar nog op de authentieke wijze bier wordt gebrouwen, dat wil zeggen met louter natuurlijke grondstoffen, zonder filtrage en zonder pasteurisatie.
Tijdens de bierproeverij door de brouwer zelf in onze bar zullen de diverse biersoorten aan bod komen. Ook wordt er achtergrond informatie verteld.

Het Waterloopbos

Een unieke combinatie van natuur en techniek is het Waterloopbos. Je vindt hier de schaalmodellen van 35 waterwerken. Het infocentrum met waterspeelplek voor kinderen is het ideale startpunt voor een bezoek aan dit waterrijke bos.
>> https://www.natuurmonumenten.nl/waterloopbos

Het Kuinderbos

Het Kuinderbos (1100 hectare) is het grootste aaneengesloten bos van de Noordoostpolder. Gelegen aan de rand van de provincie Flevoland, grenst het aan Overijssel en Friesland. Deze boswachterij van Staatsbosbeheer is genoemd naar het voormalige Zuiderzeestadje Kuinre, dat gelegen is aan de rand van het bos.

Sint Jansklooster

Sint Jansklooster

Sint Jansklooster is een dorp dat in 1399 werd gesticht door Johannes van Ommen. Het dorp staat bekend om zijn bloemencorso (3e vrijdag van augustus) en de kloostermarkt op koninginnedag. Bezienswaardigheden zijn het bezoekerscentrum De Wieden, de Monnikenmolen en de Watertoren.

Dafje uit

Dafje uit

HOLLANDS DAFJE-UIT ROUTE 33

Bij Dafje-uit in Kuinre kunt u een mooie rit maken met een Dafje. Na de instructie gaat u op weg met een authentieke DAF 33 (Nederlands erfgoed). In 4 à 5 uur proberen we u bijvoorbeeld Gaasterland, de Weerribben of de Noordoostpolder te laten beleven.

 Wij regelen dit graag voor u!

Zunndap huren

Zunndap huren

Op een zunndap de polder door? Dat kan!

Huur een 49cc brommer naar keuze en ga met een gangetje van 50 km/uur naar Schokland, op Urk een visje kopen en langs het windmolenpark naar Lemmer .

Op zoek naar een leuk dag vullend evenement ? Kijk eens naar onze  arrangementen. http://zundapphuren.nl

 

Wist u dat...

-->